DOLAR 32,4802 0.09%
EURO 34,7802 0.03%
ALTIN 2.471,780,40
BITCOIN 1991426-3,83%
Adıyaman
23°

AÇIK

04:19

İMSAK Vakti

Emlakçılar Derneği Başkanı İnce: “Emlak Sektörü İyi Durumdadır”

Adıyaman Emlakçılar Derneği ve İnceler Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman İnce, inşaat sektörü ve yeni açılan imar alanlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

ABONE OL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnşaat sektöründe işlerinin iyi olduğunu açıklayan İnce, “2018 beklentilerimiz bahar ayında daha iyi olacağını ümit ediyoruz. 2017-2018 girişi biraz daha iyiydi. Şuan da sıkıntı bankalardaki faiz oranlarının biraz yüksek olması, biraz vatandaş için sıkıntı oluyor. Şuanda emlak sektörü iyi durumdadır. Çok ciddi bir hareketlilik yok ama işler yine de normal. Ama orta seviyede beklentilerin üstünde bir hareket. Ama yine de piyasa iyidir” dedi.

Yeni açılan imara ilişkin değerlendirme de bulunan İnce, şunları kaydetti:

“İmar biraz uzun sürdü ama neticede sonuçlandı. Daha iyi olacağını düşünüyoruz, tabiki yeni yerler açılması, yeni projelerin olması, muhakkak artıları daha fazla olacak. İmarın biran önce sonuçlanabilmesi, ifraz olayı sonuçlanması, tabi memlekete bir katkı sağlayacaktır. Çünkü inşaat sektörü çok büyük bir lokomotif. Sadece bir kademe de değil. Yeni ifraz, yeni inşaat demek, yeni inşaat piyasa demek. Piyasanın daha iyi olacağına kanaat getiriyoruz. Kalıpçı, demirci, esnafı bütün sektör inşaata şuanda bağlı. Memleketimizde sanayi boyutunda ciddi bir sanayi olmadığı için az ölçekli bir sanayi var, ağır sanayi yok. Küçük şehirlerde inşaat lokomotifi üstleniyor. İnşaat çok olduğu zaman fırınından, bakkalından, her türlü esnaf faydalanıyor. İnşaatın çok olması kötü değil. Nihai tüketicinin daire seçeneği fazlalaşıyor. Burada güzel bir rekabet çıkıyor. Daha uygun daire alabilme olasılığı ortaya çıkıyor. Bence inşaat hareketli olması iyi”

Kaynak : PHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

This will close in 20 seconds