DOLAR 32,3422 0.18%
EURO 35,2154 0.06%
ALTIN 2.246,930,17
BITCOIN 2126792-3,06%
Adıyaman

HAFİF YAĞMUR

12:40

ÖĞLE Vakti

Yerel gazete sahiplerinden Vali Mahmut Çuhadar’a ziyaret

195 sayılı Basın İlan Kurumu mevzuatına tabi Adıyaman’da günlük olarak yayınlanan resmi ilan hakkı bulunan gazete sahipleri Vali Mahmut Çuhadar’ı makamında ziyaret etti.

ABONE OL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malatya Basın İlan Kurumu Şube Müdürü İbrahim Yalınbaş, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı ve Yeniyol Gazetesi Sahibi İbrahim Aslan, Güne Bakış Gazetesi Sahibi Mustafa Yücekaya ve Işık Gazetesi Sahibi Bilal Işık’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çuhadar, gazete sahipleri ile sohbet ederek, özellikle bütün dünyada ve ülkemizde de halen devam eden koronavirüs salgını sürecindeki hassas ve toplum sağlığını ön planda tutucu haberlerinden dolayı gazete sahiplerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. 

Malatya Basın İlan Kurumu Şube Müdürü İbrahim Yalınbaş ise, Adıyaman’da resmi ilan hakkı bulunan gazetelerin geçtiğimiz Kasım ayında Malatya Basın İlan Kurumu Şubesine bağlanması dönüşümü süreci hakkında Vali Çuhadar’a bilgi verdi. 

Basın İlan Kurumunun yerel basını ayakta tutan bir kurum olduğunu ifade eden, Vali Çuhadar, “Yerel basın, ülkemizin çok sesliliği ve yerel demokrasisinin işlerliği için vazgeçilmez değerde olup aynı zamanda vatandaşla devlet arasında kamu görevi yürütmektedir. Bilindiği gibi, Basın İlan Kurumu Şubesi olmayan ilimizde daha önceleri resmi ilanlar Valiliğimiz aracılığıyla gazetelerde yayınlatılıyordu. Basın İlan Kurumunun 81 ilde Bölge Müdürlükleri yapılanmasına gitmesi ile birlikte resmi ilanlar Malatya Basın İlan Kurumu Şubesine bağlandı. Adıyaman’da resmi ilan alan gazetelerin herhangi bir olumsuzluk yaşamaması ve gazetecilik faaliyetlerini eksiksiz bir şekilde yürütebilmelerini sağlamak amacıyla bizlerde Valilik olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendilerine yardımcı olacağız.”dedi. 

Ziyaret, yerel basının sorunları ve bu sorunların çözüm yolları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.

 

Kaynak : PHA


Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.